• 031 74 64 900
  • Sallarängsgatan 3, 431 37 Mölndal
Priser inkl. moms

Om KA Olsson & Gems

Ett färgstarkt, formbart och funktionellt företag. 
Precis som vi och du vill ha det.

Välkommen till ett färgstarkt företag. På vår hemsida får du veta det mesta om oss. Varför vi kallar oss färgstarka. Hur vi är formbara både för samtiden och framtiden.

Eller varför funktionalitet går som en röd tråd genom såväl vår produktflora som i våra samarbeten. Dessutom får du veta vad vår unika KA-anda innebär.

Välkommen!

För vem?

Våra kunder.

Våra kundgrupper är något spretiga precis som våra affärsområden. Vi ser det dock som en styrka då vi skapar nätverk över gränserna. Tejp & Lim arbetar oftast mot tung industri, bil och lastbilsutveckling, rymdforskning och annan utveckling och tillverkning. Folie & Digitalt möter grafiska verksamheter, arkitekter, tryckerier, mässor, konferensanläggningar, utställningar, skyltmakare och andra företag. Och inom Display & Dekor arbetar vi med både små och stora företag som exempelvis butikskedjor, reklambyråer och marknadsavdelningar.

Eftersom KA Olsson & Gems är ett B2B-företag riktar vi oss endast mot registrerade företag.

Historia

En historia kan berättas i 1000 och en natt.
Eller på några rader. Vi väljer det senare.

Vi lever helst i nuet men blickar ännu hellre framåt. Samtidigt refererar vi gärna till vår 60-åriga historia, lär oss av den, tar vara på vår kunskap och driver historien vidare. Att år efter år kunna förnya och utveckla företaget utan att tappa kärnan och ”andan” som vi haft sedan starten är vi stolta över.

Vill du ändå veta lite om vår historia skulle det kunna låta ungefär såhär: när KA Olsson gick ihop med Gems för ungefär 20 år sedan blev vi en bland de starkaste aktörerna på marknaden inom våra tre områden. Mot slutet av 1970-talet kom vi in på området självhäftande material för screen och skyltbranschen. I början av 1990-talet blev vi distributör för 3M och affärsområdena Tejp & Lim samt Folie & Digitalt var ett faktum. Sedan dess har allt vuxit och idag är vi bland annat Sveriges största distributör för just 3M. Vår avdelning Display & Dekor arbetar dessutom med butikskedjor över hela världen.

Vår historia är något vi tar med oss in i framtiden. 
Därför hälsar vi dig välkommen till framtiden redan nu.

KA-andan

Det här är enda gången vi säger aldrig.
Det ska aldrig hända igen.

Vi säger aldrig aldrig. Det är en tumregel vi håller hårt på och något som format vad vi internt kallar ”KA-andan”. Vår främsta styrka är att vi tillsammans gör jobbet – enkelt och konkret utan krusiduller.

Vi tar gärna effektiva vägar till målet men tummar aldrig på kvalitén. Vi formar oss efter kundens önskemål, trender i samhället och känner när det är läge för aktion.

Kanske är det just därför vi varit en trygg partner och problemlösare i över 60 år. Kanske är det också därför som ”KA-andan” är tydligare idag än någonsin inom KA Olsson & Gems.

Våra tre F

Våra kärnvärden. Eller som vi brukar säga:
De fantastiska F:en.

Färgstarkt

Vi skapar förutsättningar för att våra uppdragsgivare ska kunna sätta mer färg på sin verksamhet, både fysiskt och bildligt talat. I samarbetet är vi dessutom en färgstark partner och idéspruta som alltid ger något utöver det förväntade.

Formbart

Vi arbetar ofta med formgivning av olika slag. Men att vara ett formbart företag handlar också om att kunna ändra riktning om det behövs. Vi jobbar flexibelt sida vid sida med vår uppdragsgivare.

Funktionellt

Funktion är viktigt för oss. Dessutom ska vårt arbete vara både funktionellt och gynnsamt för såväl oss själva som för våra kunder.