OM KA OLSSON & GEMS

 

FÖR VEM?

Våra kundgrupper är något spretiga, precis som våra affärsområden. Vi ser det dock som en styrka då vi skapar nätverk över gränserna. Tejp & Lim arbetar ofta mot tung industri, bil- och lastbilsutveckling och rymdforskning. Folie & Digitalt möter grafiska verksamheter, arkitekter, tryckerier, mässor, konferensanläggningar, utställningar och skyltmakare. Display & Dekor arbetar med både små och stora företag, så som butikskedjor, reklambyråer och marknadsavdelningar.

 

VÅR HISTORIA

▸ 1950-talet – KA Olsson grundas.

▸ Slutet av 1970-talet – Vi kommer in på området självhäftande material för screen och skyltbranschen.

▸ Början av 1990-talet – Vi blir distributör för 3M™ och affärsområdena Tejp & Lim, och Folie & Digitalt är ett faktum. Idag är vi en av Sveriges största distributörer för 3M™.

▸ Under 1990-talet – KA Olsson går ihop med Gems och blir en av de starkaste aktörerna på marknaden inom våra tre områden.

▸ Slutet av 1990-talet - Dåvarande personal köper bolaget av Kjell Olsson och blev då 16 delägare.

▸ År 2016 - KA Olsson & Gems förvärvas av Indutrade-koncernen. Indutrade AB består av över 200 bolag i 30 olika länder. Totalt antal anställda är ca 9100. 

▸ Idag – Vi är stolta över att år efter år kunna utveckla företaget utan att tappa kärnan som vi haft sedan start.

 

 

Professionella

▸Trovärdiga ▸Seriösa ▸Kunniga ▸Pålitliga

 Serviceminded

▸Leveranssäkra ▸Lyhörda ▸Hjälpsamma

Familjära

 ▸Personliga ▸Positiva ▸Omtänksamma

 

SUSTAINABILITY

 

Som en del av Indutrade-koncernen delar vi deras visioner och mål när det gäller hållbart arbete. Våra prioriterade fokusområden är människor, miljö och produkter.

Att våra kunder ställer höga krav på vårt sociala ansvar när det kommer till miljö och etik sporrar oss att kontinuerligt hitta nya lösningar.

 

Läs mer om vårt arbete med sustainability här

 

VÅR LEDNING

 

Strategiska beslut och långsiktig överblick. Det här är vår styrelse. Personerna som ansvarar för att KA Olsson & Gems håller kursen.

Peter Fredriksson

Styrelseordförande

 

Indutrade AB

Joakim Skantze

Styrelseledamot

 

Indutrade AB

Christina Aspeborn

Styrelseledamot/VD

 

KA Olsson & Gems AB