Primer

Primer och aktivatorer för extra krävande applikationer. Vill du ha extra vidhäftighet och hållbarhet till våra limmer, fogmassor och tejper ska du använda en primer eller en aktivator. Du kan även använda primers och aktivatorer för att påskynda härdningstiden och för bättre korrosionsskydd.

 

PRIMER FÖR GLAS:

Limma och täta bilglas, glaspaneler och fönsterglas. Använd primern tillsammans med lim, silikonfogmassa eller dubbelhäftande tejp.

 

PRIMER FÖR METALL:
färglös primer för svåra ytor, speciellt på rå eller anodiserad aluminium, eller på galvaniserat stål, PVC och glas. Främjar vidhäftning och förbättrar bindningen. Låg viskositet.
Primern används med fördel tillsammans med 3M's polyuretanlimmer men även till andra limmer och fogmassor. + tejp.

 

PLASTPRIMER / ALLROUNDPRIMER:
för plast, metall, trä, betong, glas och flera andra material. Säkerställ kompabilitet på en provyta före användning. Allroundprimern är en lågviskös vätska som stryks på underlaget. Primern ökar vidhäftningsförmågan och blockerar UV-strålning. Vi rekommenderar primer för maximal livslängd och styrka på fogen.
Plastprimern är en lättapplicerad primer med låg viskositet används bla. för att förbättra vidhäftningen till akrylplast, polyester, glas, trä, plast, metall och betong. Primer kan motverka korrosion och öka livslängd i fuktiga miljöer.